Образователната инициатива на НАП Информационен ден“  гостува“ в бургаската Професионалната

...
</TD
>Образователната инициатива на НАП Информационен ден“  гостува“ в бургаската Професионалната
Коментари Харесай

НАП влезе в Морското училище на Бургас

Образователната самодейност на Национална агенция за приходите " Информационен ден “  " гостува “ в бургаската Професионалната гимназия по морско мореплаване и лов на риба " Свети Никола “ в навечерието на професионалния празник на учебното заведение и в юбилейната 65-а годишнина от неговото учредяване. Сред формалните посетители на празничните прояви бе и представителят на Национална агенция за приходите Бургас Христо Узунов. Той изнесе лекции на тематика налози и обезпечаване пред възпитаници от 11-и и 12-и клас от профилираните паралелки " Митническа и данъчна администрация “.

Учениците получиха забавна и потребна информация за активността на приходната организация, за своите права и отговорности като жители в подтекста на условието на касови бележки, както и за дейностите и приноса на Национална агенция за приходите в процеса по изсветляване на стопанската система ни и противопоставяне на опитите за заобикаляне на данъчното и осигурително законодателство. " Колкото по-висока е данъчната просвета и финансова просветеност на обществото, толкоз по-висока е и степента на осъзнатост при доброволното осъществяване на отговорностите ни като жители при заплащането на налози и осигуровки “, акцентира по време на часовете представителят на Национална агенция за приходите Христо Узунов.  Директорът на професионалното учебно заведение инж. Христина Жабова дефинира като доста навременна и потребна самодейността на Национална агенция за приходите и изрази убеденост, че положителното съдействие сред Морската гимназия и териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас ще продължи и в бъдеще.

Информационният ден на Национална агенция за приходите е част от дълготраен учебен ангажимент на приходната организация, подсилен от МОН, като задачата е да бъде реализирана по-висока осведоменост и ангажираност измежду младежите, на които им следва скорошно нахлуване в икономическия живот.

 В Професионалната гимназия по морско мореплаване и лов на риба бе отслужен празничен водосвет и осветена икона на Свети Николай Чудотворец – покровител и настойник на учебното заведение и на град Бургас. Сред гостите бяха банкери, капитани далечно корабоплаване и  ученици на учебното заведение с професионална реализация в разнообразни структури на изпълнителната и локална власт.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР